SFO

Vi vil fortælle jer lidt om vores dagligdag i ”Solstrålen” og håber, at alle hurtigt vil føle sig hjemme og trygge i vores hus. I vil finde svar på mange spørgsmål her, men husk at komme og snakke med os, så snart I har noget på hjertet….

”Solstrålen” har til huse på Høng Privatskole. Vi er et hus, som består af et stort opholdsrum til fælles aktiviteter og 3 mindre legerum. Udearealet er indrettet sådan, at der er god mulighed for forskellige udeaktiviteter.

Solstrålen er p.t. rammen om ca. 70 børn fra 0. klasse til og med 4. klasse.

Personalet består af: Pædagogerne Berit og Karina.

I huset vil I ligeledes møde støttepædagoger og forskellige praktikanter mm.

Dagens rytme
6.15 – 8.00“Solstrålen” åbner. Dagen starter med stille leg og små aktiviteter. Vi tilbyder morgenmad.
12.50Åbner ”Solstrålen” igen. Udeleg
13.00Madklubben serverer frisk brød og årstidens frugt og grønt. Til dagligt drikkes vand og til festlige lejligheder saftevand.
13.15Starter dagens aktiviteter. Nogle gange er aktiviteten planlagt i forvejen, andre gange er det spontane aktiviteter.
14.30Vi hjælper gerne børn over Hovedgaden ved aftale.
16.00- 17.00Dagen afsluttes med stille aktiviteter såsom leg og spil.
Karina Rolighed, Pædagog

Berit Johansen, pædagog

Kartotekskort
Når jeres barn starter i ”Solstrålen” får I udleveret et kartotekskort. På dette kort skal I blandt andet give oplysninger om navn, adresse, telefonnummer, hvilke vaccinationer jeres barn har fået samt forældremyndighed. Det er vigtigt, at huske at give besked, hvis der sker ændringer i de oplysninger, I har givet os på kartotekskortet.

Solstrålens personale har tavshedspligt om personlige oplysninger. Det gælder oplysninger om børnene, forældre og personalet.

Daglig information
Det er vigtigt, at I siger goddag og farvel til en voksen i ”Solstrålen”. Vi vil gerne have besked via Tabulex, når andre skal hente jeres barn, og når der er ændringer af afhentnings- eller sendetidspunkt og ved sygdom, ferie og fridage.

Kan vi se, at jeres barn ikke er mødt i Solstrålen, ringer vi til jer for at sikre, at barnet er i de rette hænder.

Anden skriftlig information bliver hængt op på opslagstavlerne i gangen, Tabulex og på forældreintra.

Madklubben
Madklubben er et tilbud til alle børn i ”Solstrålen. Det er frivilligt, om man vil være med i ordningen. Børnene spiser tidligt i skolen og er derfor ofte sultne omkring kl. 13.00. Derfor tilbyder vi at fylde ”benzin på motoren”. Madklubben er et mellemmåltid, der består af frisk brød eller bolle – med årstidens frugt og grønt.

Prisen er 70,- kr. pr. måned, som opkræves via PBS, sammen med skolepengene.

Vi har gode erfaringer med vores madklub, som fungerer som pædagogisk aktivitet og som danner ramme om et godt socialt samvær mellem børnene.

Påklædning
Da der er mange børn, der har ens tøj, er det vigtigt, at I skriver navn i tøj og fodtøj. På den måde er det nemmere for os at hjælpe jeres barn med at holde styr på tøjet. Vi gør hvad vi kan for at holde styr på tøj og andre sager, men vi kan ikke påtage os ansvaret for eventuelle glemte eller forsvundne ting.

Børnene leger og beskæftiger sig med mange forskellige aktiviteter i løbet af en dag. Nogen gange er det noget, som jeres barn bliver beskidt af. Det er derfor vigtigt, at jeres barn har tøj på, der godt må blive beskidt. Det er ligeledes vigtigt, at jeres barn har tøj med til al slags vejr. Det er surt, når man ikke kan komme ud og lege, fordi mor og far har glemt regntøj og gummistøvler. Det er heller ikke sjovt at fryse fordi den varme trøje ligger derhjemme.

Husk at have sutsko og ekstra tøj liggende i garderoben, da ”Solstrålen” ikke har ekstra tøj og sko.

Legetøj
Legetøj må medbringes på eget ansvar.
Mobiltelefoner
Mens børnene er i Solstrålen skal mobiltelefoner være afbrudt og være i børnenes tasker eller være afleveret til personalet.
Fødselsdage
Vi fejrer det enkelte barns fødselsdag med flag og fødselsdagssang. Forældrene er velkomne til at medbringe lidt mundgodt, som fødselsdagsbarnet kan dele ud til de andre børn.
Fotograf
Hvert år bliver der taget et stort gruppebillede af hele ”Solstrålen”. Vi opfordrer til, at børnene kommer i ”Solstrålen” den dag. Vi synes nemlig, det er dejligt at få taget et billede, hvor så mange børn som muligt er med.
Rygning
Vi har røgfri skole.
Virksomhedsplan
“Solstrålen” har udarbejdet en virksomhedsplan, som giver en mere detaljeret beskrivelse af skolefritidsordningens virksomhed. Virksomhedsplanen udleveres ved start i Solstrålen.
Garderoben
Det er småt med pladsen i garderoben så derfor opfordre vi til, at forældrene hjælper deres barn med at holde orden på sin plads i garderoben. Finder vi glemt tøj, lægger vi det i glemmekurven i gangen, så husk kigge efter, om jeres barn skulle have glemt et eller andet.

Af hensyn til jeres barns sikkerhed må der ikke være bindesnører i tøjet, ligesom jeres barn ikke må have løst halstørklæde på, ude på legepladsen.

Sygdom
Som en rettesnor kan I regne med, at jeres barn ikke er frisk nok til at komme i “Solstrålen”, hvis det ikke kan klare en almindelig hverdag med leg ude og inde. Bliver jeres barn syg eller kommer til skade, mens det er hos os, ringer vi efter jer. Husk at give os besked, når jeres barn ikke kommer. Ved smitsomme sygdomme og lignende orienterer vi andre forældre gennem opslag.
Medicingivning
Personalet påtager sig ikke opgaven at give dit barn medicin – heller ikke penicillin, næsedråber eller anden efterbehandling af sygdom. I særlige tilfælde påtager vi os opgaven. Det drejer sig om kroniske syge børn, der har brug for medicin – f.eks. ved feberkramper og astmamedicin. I de tilfælde skal der ligge en skriftlig instruks fra jeres læge. Instruksen skal indeholde følgende: Barnets navn, præparatets navn, hvilken type medicin, styrke, dosis og dosisfordeling, samt hvad medicinen gives imod. Medicinen skal altid være i originalpakning. Medicinen bliver givet på den ordinerende læges ansvar.