Vores ry & historie

En skole fra 1898 er en skole, der er sat godt og grundigt på landkortet. For det gode.

Vi er en del af 'Skolebyen' Høng

Høng betyder oprindeligt "Det høje sted" (kommer af Hoinge: ho = høj, inge= beboernes hjemsted). 'Det høje sted' i skolesprog, er en skole med ambitioner, udsyn og høj faglighed.

Høng er den næststørste by i Kalundborg Kommune, og har en central beliggenhed, med fx kun 10 minutter med toget til Slagelse og med masser af busruter fra oplandet til Høng Station.

120 år på bagen i 2018

• En lang historie – som altid handler om uddannelse, uddannelse, udvikling, udvikling, osv, osv....

• En stolt og succesfuld skole, med mange værdier og traditioner

• En anderledes skole, hvor der både er fokus på det faglige, det sociale og det menneskelige

• En moderne skole, som læser samfundets krav og forventninger

• Gennem grundtonen i skolens arbejde søger vi at minde om, at den oprindelig er udgået fra en folkehøjskole

• Grundtvig-Kold'sk perspektiv - det at samles, det at fortælle og skabe, det at deltage i en samtale, det at være i udvikling. Et humant livssyn

Vores ry er en mulighed

Vores ry er det, som står ovenfor - en stolt, succesfuld, anderledes og moderne skole. Vi tænker dog, at børn jo er komplekse størrelser og derfor kræver fleksible løsninger - så vores ry er også: At alle børn skal have en chance (til) - alle børn skal tilbydes det, der er bedst for dem. Og det vil vi gerne 'stå på hovedet' for at imødekomme - selvom vi selvfølgelig erkender, at vi naturligvis også har vores begrænsning på det område.